Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Преди наближаващите великденски празници се наблюдава сравнително спокоен пазар, в който изключително преобладават българските продукти. Това коментира пред БНТ Любомир Кулински от БАБХ по повод проверките, които агенцията осъществява преди Великден и Гергьовден.

Oще по темата

Фокус на проверките са продуктите, които най-често слагаме на трапезата - яйца, козунаци, агнешко, като акцията ще продължи до 7 май.

За около 17-18 дни са направени над 5200 проверки, направените предписания са 235. Наложените актове са 23. Има и 3 затворени обекта, коментира Кулински.

По думите му нарушенията не са толкова много, а тенденцията спрямо предходните години е към намаляване с оглед и на влизането на промени в Закона за храните, където глобите за нарушения са значително увеличени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Явор

преди 3 години

Това че са готови да ни вземат и последните пари е най-голямото нарушение. Търговци най-безогледно вдигат цените, макар че има криза. Така и 2009 беше. Кой има мотивация да празнува Великден тогава?!

5

Анонимен

преди 3 години

Вие откъде си купихте шилешко месо, много ми е интересно, защото аз намерих само на едно място в София. А що се отнася до яйцата, вие къде ги изследвахте

4

до БАБХ

преди 3 години

има спад щото торбите ви са пълни с агнешко !

fallback