Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Лични лекари в София стоят с часове на опашка пред Столичната регионална здравна инспекция, за да получат ваксини срещу Ковид-19.

Спорове между тях за пререждащи и пререкания с охраната на институцията - това се вижда от любителски видеоклипове, публикувани на 26 април на сайта на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още преди дни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов заяви, че е дал указания на здравната инспекция в София да изготви график, по който общопрактикуващите медици да идват за ваксини, с цел именно да не се редят часове наред на опашки.

От здравната инспекция излязоха с позиция - те трябвало да уведомят само с имейли личните лекари за пристигналите ваксини, но не и да изготвят графици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

До БългаринАми бъгарска работа. 10лв на поставена ваксина. И десет на ден да поставят, са си 100лв на ден ,Как да не ее трепят по опашките за ваксини?А пациентите им да измират от други болести. Не че и тях няма да ги пишат ковид де.Ама там доходите не са чак толкова. Други въпроси?

19

Българин

преди 3 години

Къде сте видели в ЕС, Великобритания, Щатите, Канада лични ЛЕКАРИ да се редят на опашки за ваксини, да висят часове наред като сървули и да си губят времето и да се унижават???Какво е това разхищение на ТРУД??Защо РЗИ не организират по един куриер с хладилен пикап и не минат за 5 часа да разнесат ваксините по кабинетите Ви, докато Вие си вършите основната работа - прегледи на ПАЦИЕНТИ??ЗАЩО??Айде със здраве, дръжте се на положение малко, не сме Северна Корея!

18

А сега сериозно

преди 3 години

До 19Още по-срамното е, че се и бият по тези опашки за да се доредят за ваксини, от които ще си докарват по 10 кинта на сложена. По колко ще слагат на хората на ден- все файда.Пък пациентите- кучетата ги яли.

fallback