Снимка: ВМА
fallback

98-годишният Кирил Стоянов успя да пребори коронавируса, след като прекара две седмици под грижите на екипа на Клиниката по пулмология и фтизиатрия във ВМА, съобщиха от лечебното заведение.

Той е изкарал COVID-19 средно тежко, като е преминал през различни симптоми – дихателна недостатъчност, белодробно засягане и сърдечно-съдови проблеми.

„Войната – видима или не, е ужасна работа“, каза на излизане от COVID зоната мъжът, който е капитан от запаса и ветеран от Втората световна война.

„15 дни аз прекарах сред един екип с много висок интелект, благодаря ви за вниманието и грижите – и за мен, и за близките ми. През годините ВМА се грижи не само за мен, но и за цялото ми семейство, а сегашният й началник – генерал Венцислав Мутафчийски, ме е оперирал от херния преди много години. Благодаря ви, млади хора, за всички грижи. Пожелавам ви много успехи и да достигнете сияйните върхове на науката, където има място само за най-упоритите и най-борбени, каквито сте и вие, споделя развълнувано Кирил преди да се раздели с „ангелите в бяло”, каза на медиците Стоянов.

Според него случващото се в момента в световен мащаб с разпространението на коронавирусната инфекция е огромна възможност за развитие на науката и не бива да се изпуска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Да го сложат "сър" и да мри.

25

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24В този сайт само извратени, Чебурашки и Странджи пишат!

24

Анонимен

преди 3 години

Нямал е късмет човека ! Изпуснал е момента да умре на апаратна вентилация ,под упойка ,без да усети нищо ,след като е живял 98 години ! Всички които познавам около тази възраст искат по бързо да умрат и да не се мъчат повече !

fallback