Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Към "Има такъв народ" не знам какви очаквания мога да имам. На България ѝ е нужен солиден политически кабинет. Политическата тежест лежи върху тях от тук нататък. Това заяви излъченият за кандидат за премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като върна папката с нереализирания мандат на президента.

"Не намерихме не само подкрепа, но и желание за разговор. Приемаме решението на политическите партии", заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Oще по темата
Запитана защо от ГЕРБ не предприеха действия към предлагане на проектокабинета за гласуване в Народното събрание, Атанасова каза: Защото смятаме, че там вече се завърнаха най-ужасните порочни практики – гласуване с чужди практики, опити да се променя правилник с неясни правила. Българските граждани вече няколко дни наблюдаваха какво се случва в българския парламент и няма нужда да стават свидетели на низости“.

"Искаме да видим структура, състав, приоритети и политики. Вече две седмици не сме чули нито една дума от "Има такъв народ", подчерта още Атанасова и добави: Ние не знаем дали те имат някакви решения и някакви предложения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни.

Атанасова и Митов обявиха, че не са водили разговор с кабинета за евентуален мандат, който да бъде връчен на трета политическа сила, ако ИТН не успеят да направят правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Жалко за народа

преди 3 години

Няма такъв парламент, това е най-обикновена парлама.

92

Към Герб

преди 3 години

Вие победихте неуспешно! Вината не е във вас, а в самолюбието на бившите ви партньори от ВМРО. Ако патриотите бяха на висотата на шотговофността нещата щяха да изглеждат другояче. Вината на ВМРО е огромна и дано да са го разбрали. Но вие от Герб, спрете коментарите, бъдете по-обратни, дръжте се здържано! Говоренето на всяка цена не носи сила, не подражавайте на Борисов! Дръжте се авторитетно, като победители, които тъпата случайност поставя на изпитание! Трупайте мълчалива мощ! Ще ви трябва!

91

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Новите и старите политици : Във боички потопени към властта са устремени . Колко много демагози и добри политолози . Лъха доста песимизъм няма хич идеализъм , няма вече родолюбие има само себелюбие . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2021).

fallback