Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Започва свещеният за мюсюлманите Рамазан.

Религиозните постят духовно и физически – храненето е след залез, на смрачаване.

Периодът на въздържание за мюсюлманите, предшестващ големия религиозен празник Рамазан Байрам, и тази година ще премине под знака на извънредното положение.

През целия ден не се яде и не се пие дори вода, а на здрачаване семействата се събират, за да вечерят и да раздадат храна.

Спазващите поста се стараят да избягват конфликти, лъжи и ругатни, четат повече за исляма, молят се и откликват на нуждите на бедните и онеправданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Та като говорим за пости и секс, предполагам, че детето на националиста и лидера на ПП Атака - Волен Сидеров, е заченато по време на Рождественския пост, за да се роди на 17 Септември, предполагам, че Волен Сидеров - младши е заченат на Никулден по стар стил около 19/20 Декември. Иначе да е живо и здраво семейството и детето на Волен Сидеров, само Сидеров старши си знае с колко мъки и труд е придобил това дете,но този случай - секс и деца през пости не е единственият...

15

Анонимен

преди 3 години

Та имаме познати и роднини, които имат дете/ деца, заченати по време на църковни пости - едното е родено към края на месеца Август, два дни след Успение Богородично по стар стил, на други през зимата, едната половина на декември и януари, другите познати, които се смятат за вярващи, са направили ин витро процедурата през първата половина на декември, предполагам също се целят да им се роди детето в края на Август и под зодиакалния знак Дева.

14

Анонимен

преди 3 години

Познаваме хора и близки и вярващи, които нарочно и умишлено правят секс( някои и ин витро) през Рождественския пост (Ноември - Декември - Януари), за да родят дете в определен месец (Август - Септември) и роденото дете/деца да е/са под определен зодиакален знак (за Август - Лъв и Дева, за Септември - Дева и Везни) и да е в или около Голям Господен или Богородичен Празник (през Август - Преображение и Успение Богородично, през Септември Новата Църковна Година, Рождество Богородично, Кръстовден

fallback