Снимка: БГНЕС
fallback

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия туристически сезон по Северното Черноморие.

Това каза председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров пред БТА.

Oще по темата
Хотели в Балчик, Каварна, курортния комплекс "Албена", село Кранево се очаква да приключат ремонтите до 25 април и да отворят за празниците, но всичко зависи от епидемичната обстановка, каза председателят на браншовата асоциация.

По думите му все още няма отменени резервации от румънски туристи, но дали ще дойдат за Великден, зависи от това дали в страната им ще бъде отменена ковид карантината. Според Димитров и в Полша има интерес към почивките по Северното Черноморие, стига епидемичната обстановка да се подобри.

Ако зелените коридори за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация.

Той добави, че вече усилено се търсят кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

американеца

преди 3 години

За великден не знмам но за сезон азмам ще е апокалипсис

20

няма кадри

преди 3 години

усилено се търсят кадри,но много са се насочили другаде...живеем в свободна страна всеки може да пътува по европа за по достойно заплащане,в момента имам предложение от фирма за кораби за речен екипаж със заплата от 1150 евро основна с включен бакшиш от500-800 евро на месец,но няма да отида за да ви работя по хотелите за 700 лева на месец е предполагам пак ще извикате украинци да ви работят за 350 евро,не става така добрите кадри ги търсят навсякъде във всяка една област е така,,,,

19

турист

преди 3 години

Ще има ли сняг по Велигден.

fallback