fallback

Агенцията по безопасност на храните започна масови проверки в търговските обекти заради предстоящия Великден. Проверява се качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Взимат се проби, следи се и за печатите и етикетите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
Сред първите проверени е месарски магазин в Благоевград. Агнешкото тук е изцяло българско. Освен качеството на месото, инспекторите проверяват и документацията на търговските обекти.

"Българското месо - това, което е добито на територията на България, е със син печат. Останалото, което е внесено от други места, е с червен печат. По печата могат да се ориентират от коя кланица е", каза началникът на отдел "Контрол на храните" Калина Милушева.

Проверките ще продължат до 7 май. Освен агнешкото, ще се следи и за качеството на козунаците, яйцата и боите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Оле...мале,още преди да е почнала...новата власт и проверките...започнаха.Какво ли ще бъде,като...наистина ИТН вземе власта.

5

до 5

преди 3 години

Щях да напиша същото. ама "ден година храни" дето се вика. Проверка на месарски магазин преди Гергьовден - класика. А как пък тоя изтровител дядо ми не можа да отрови никого като си купуваше агнешко от пазара?! Той беше тотален варварин и го правеше на шиш и жар 12 часа. Варварско. И картофки в жарта. Абе, абсолютно гнусно нещо. С едно гнусно домашно вино... (не всички схващат, че това е ирония, нали?) Страхотен готвач беше.

4

До 2

преди 3 години

Ти в кой век живееш бре

fallback