Агенцията по безопасност на храните започна масови проверки в търговските обекти заради предстоящия Великден. Проверява се качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Взимат се проби, следи се и за печатите и етикетите, съобщава Bulgaria ON AIR.
Сред първите проверени е месарски магазин в Благоевград. Агнешкото тук е изцяло българско. Освен качеството на месото, инспекторите проверяват и документацията на търговските обекти."Българското месо - това, което е добито на територията на България, е със син печат. Останалото, което е внесено от други места, е с червен печат. По печата могат да се ориентират от коя кланица е", каза началникът на отдел "Контрол на храните" Калина Милушева.
Проверките ще продължат до 7 май. Освен агнешкото, ще се следи и за качеството на козунаците, яйцата и боите.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
6
Гошо...Тъпото
преди 3 годиниОле...мале,още преди да е почнала...новата власт и проверките...започнаха.Какво ли ще бъде,като...наистина ИТН вземе власта.
5
до 5
преди 3 годиниЩях да напиша същото. ама "ден година храни" дето се вика. Проверка на месарски магазин преди Гергьовден - класика. А как пък тоя изтровител дядо ми не можа да отрови никого като си купуваше агнешко от пазара?! Той беше тотален варварин и го правеше на шиш и жар 12 часа. Варварско. И картофки в жарта. Абе, абсолютно гнусно нещо. С едно гнусно домашно вино... (не всички схващат, че това е ирония, нали?) Страхотен готвач беше.
4
До 2
преди 3 годиниТи в кой век живееш бре