Снимка: БГНЕС
fallback

Проблеми с приемането и обработването има и в Стара Загора. Близо три четвърти от 504-те секционни комисии изкараха безсънна нощ в чакане на ред пред Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, където се приемат изборните книжа на РИК-Стара Загора.

Към 6 часа са приети 141 изборни протокола от общо 504 секционни комисии. Изключително бавно се обработват и приемат изборните протоколи в Стара Загора заради масови грешки при попълването, обясни председателят на РИК- Стара Загора Теодора Крумова.

Oще по темата

"Масовите грешки са точно в обратната номерация в точките и подточките в протокола и при изчисляване на самите преференции. Многото числа затрудниха хората. В един момент хората се бъркат от обема информация, който въвеждат", каза председателят на РИК пред БНР.

Заради студеното време военните палатки, които трябваше да приемат изчакващите секционни комисии остана празен, повечето предпочитат да стоят във автомобилите и автобусите, които са им осигурени, разказа Кремена Георгиева - член на секционна комисия от Раднево.

"Имаме още много да си почакаме! Номерът ни е 443, а сме тук от снощи от 1:30 часа. Първо чакахме отвън, под моста, но няма как да се стои в този студ и се прибрахме в автобусите", каза тя.

Заради бавното темпо, с което се обработват протоколите, се очаква опашките пред РИК-Стара Загора да продължат през целия ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Евлоги

преди 3 години

Това само онзи несретник Евлоги Динчев може да е объркал, нищо не може да направи, като хората.Вижте повече за него в гугъл

6

Eвлоги

преди 3 години

Това само онзи несретник Евлоги Динчев може да е объркал, нищо не може да направи, като хората.Вижте повече за него в гугъл

5

Анонимен

преди 3 години

В държава от чалгари нищо вече не може да ме изненада.

fallback