Снимка: БГНЕС
fallback
"Съдейки по потока на пациенти, който минава през Александровска болница, бих казал, че пандемията е контролирана. Няма го натискът, който беше по време на втората вълна". Това каза в ефира на bTV проф. Борис Богов, директор на Александровска болница. 
 
Той е на мнение, че по време на втората вълна натискът е бил значително по-голям, тъй като медиците не са били толкова подготвени, колкото сега. 
 
"Колегите от Александровска болница, които са ваксинирани към този момент, са повече от 50%, а около 15-17% вече преболедуваха COVID-19. Може да се каже, че сме постигнали едно стабилно състояние", каза още проф. Богов. 
 
Той обясни, че в лечебното заведение са открити четии избирателни секции, а записаните пациенти са 265 и уточни, че най-много желаещи да гасуват има в COVID отделението и в психиатрията.
Oще по темата
 
Проф. Богов свямя, че високата смъртност в страната се дължи на две неща. Първото е, че пациентите с COVID-19 често стигат до неблагоприятен изход заради друго заболяване, а това, че са били положителни за вируса, директно ги изпраща в графата на починалите от коронавирус. Второто е, че голяма част от населението на България страда от хронични заболявания. 
 
"До края на юни ще има предостатъчно дози за всеки, който желае да се имунизира срещу COVID-19, но към днешния ден, въпреки че са разрешени "зелените коридори", по-голямата част от хората искат да си поставят РНК ваксини, които към този момент са недостатъчни", обясни още директорът на Александровска болница.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Говорите, каквото си искате! Според момента. Никой не може да провери истинността на думите ви.

14

Лорън Арабцки

преди 3 години

и тоя е закусил с мекици сутрин

13

да????

преди 3 години

а контрол над самолетите дето ни прискат и разболяват ,кога ще имате контрол????

fallback