Снимка: Pixabay
fallback
"Третата вълна на коонавируса е по-трудна, защото цели фамилии са ангажирани в този процес, тежестта на протичане на заболяването е по-голяма. Много болни са на апаратна вентилация, на апаратно поддържане". Това каза в ефира на bTV д-р Георги Симеонов - началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в болница "Света София". 
 
"Отделението е пълно, имаме заетост на всички легла, включително и интензивните", отбеляза още той.
 
Д-р Симеонов сподели, че изписаните пациенти, които вече са изкарали тази болест, но са здрави, им дават надежда.
Oще по темата
 
Той е на мнение, че хората вече осъзнават, че трябва да има дисциплина и да се пазим взамино. "Трябва да сме по-активни във ваксинирането и използването на предпазни средства", каза още той. 
 
"В болница "Света София" имаме две изборни секции, всеки би могъл да упражни своя глас", отбеляза д-р Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

трета вълна карам всеки път е по леко.стига с тоя вирус намерете си друга тема иначе няма да спре вълнението.

19

Анонимен

преди 3 години

Има вирус ,това е факт и ако човек е на възраст и има заболявания,добре е да се ваксинира.Ваксината също е решение за тези ,които работят в Ковид отделенията.Според мен,преболедувалите няма нужда да се ваксинират.Нито пък децата.Има също лекарства ,които действат като ваксина-предпазват,като блокират шипа на вируса.Те трябва да се вземат 1 доза на 2 седмици или 1 месечна доза.Такова лекарство е ивермектина и хидроксихлорин-МориВид. Ивермектина почти няма странични ефекти в нормалната дозировка

18

Анонимен

преди 3 години

14 една колежка е в Ковид отделение, мед. сестра, казва че толкова ие било зле, все едно всеки момент ще умре. Не е толкова безопасен. То и аз не вярвам, защото не съм се заразила, но вирус има и някои хора го прекарват тежко.

fallback