Снимка: БГНЕС
fallback

С повече литургии и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки католиците в България посрещат Великден. Това съобщи за БТА отец Румен Станев, помощник епископ на Софийско-Пловдивски диоцез на Римокатолическата църква.

Отбелязването на празника започва с тържествени литургии на пасхалното тридневие /Велики четвъртък, Велики петък и Велика събота/, а със среднощното пасхално бдение тържествено е възвестено Възкресението на Христос.

В католическите храмове ще има повече служби, за да може хората да не се струпват на една литургия. В град Раковски католиците са около 15 000, посочи отец Румен Станев.

В храмовете са осигурени дезинфектанти и е създадена организация за спазването на физическа дистанция, а вярващите трябва да са с правилно поставени маски. "Спазвайки мерките, мисля, че всичко ще бъде нормално", каза отец Румен Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Щирлиц

преди 3 години

До ФинПрибирай се в киното,което е изтипосано на снимката. Ще гледаш Джизъс супер стар.

8

malart

преди 3 години

Искам такива строги мерки и за Рамазана

7

Фин

преди 3 години

Великден е първата неделя, след първото пролетно пълнолуние. Днес е Великден....да смяташ, че Великден може да бъде през месец май е тежко невежество, дори грях. Месецът на Агнецът Божий - овен- е времето за Великден, друг ден няма. Същото се отнася за Архангелов ден, Михаелов ден, винаги е на 29 септември, във везни. Целия свят го празнува на тази дата. Българския православен календар е много грешен, какъвто е и народа. Атеисти, езичници и суеверни псевдохристияни...катсастрофа...

fallback