Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пълни избирателни списъци в празни села в Кърджалийско. Десетки населени места, които отдавна са се превърнали в махали официално имат по над 100 постоянни жители.

Официалните данни сочат, че постоянните жители на кърджалийското село Яребица са над 100. На практика обаче селото е съставено от няколко пустеещи махали. Сред изоставените къщи откриваме 76-годишната Бахрие. Разказва, че до скоро тук живеели само тя и съпругът ѝ. Той починал преди месец и така в Яребица останала само тя.

В съседното село Кокошане "мъртвите души" също са факт. Около 200 имат постоянен адрес там, но на практика само 20 живеят в селото.

Над 200 души имат и в село Стражевци. От селото обаче разказват, че са не повече от 15. Малкото хора в трите села признават, че гласуват. От новия парламент искат достойни пенсии и инфраструктура.

Последните мохикани в трите села разказват, че хората отдавна са се изселили в Турция, там идвали рядко и обикновено по избори.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Затова трябва да се виведе електронно гласуване, за да може и по-интелигентните да имат шанс.

33

Гледна точка

преди 3 години

До 7 и 34. И какво да направи Константинов или правителството бе, глу.пак, като това не са мъртви души, а живи хора, с адресна регистрация в тези села, но живеят в Турция и ако решат идват и гласуват. Никой не може да им отнеме това конституционно право. Аман от профани.

32

Анонимен

преди 3 години

к,араНтиране , не гарантиране

fallback