Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Според  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в края на април ще има свободен избор на ваксини.

Oще по темата
Той смята, е в момента е по-важно да се мотивират хората да продължат да се ваксинират, за да се достигне до 70% имунизирани.

По думите му през следващите два месеца основната задача е имунизационният процес да върви по всички възможни канали – през личните лекари, в електронната система и със "зелени коридори".

"Натискът към болниците в момента е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-голям. Дори в най-натоварените области откази за прием в болниците няма и те намират начин да се справят", каза доц. Кунчев.

Той обясни, че около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени, така че това дава основание за разхлабването на мерките след 31 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

???

преди 3 години

Цитат: Той (Кунчев) обясни, че около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени, така че това дава основание за разхлабването на мерките след 31 март.Кунчев винаги е показвал чудеса от неграмотност.Как ги сметна 1,5 милиона? Около 25-30 хиляди са иминизирани с две дози и е минало достатъчно време след втората доза за пълен ефект от ваксината. Още 320 хиляди от заразилите се 333250 човека все още имат имунитет. Общо това са 350 хиляди. Останалите 1,15 милиона този Кунчев откъде ги изкопа?

28

Анонимен

преди 3 години

Има и лекари с Астра не питайте отзовите не са добри

27

Анонимен

преди 3 години

Не им ща "Заври я"-та, нито ваксината на Джонсън и Джонсън. Чакам си ваксината на Нивеа.

fallback