fallback

Oще по темата

Във втория ден след възстановяването на масовата ваксинация с „АстраЗенека“ още от сутринта желаещи посетиха имунизационните пунктове. Интересът обаче е сравнително слаб и пунктовете са почти празни въпреки позицията на Европейската агенция по лекарствата, че ваксината на Оксфорд е безопасна и ефективна, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Възобновява се и работата на електронния регистър за записване на часове за ваксиниция срещу COVID-19.

Към момента в страната имунизации за първа доза се извършват само с ваксината на „АстраЗенека“.

"Още в 07:50 имаше чакащи. Не наблюдаваме отлив или страх в пациентите. Горе-долу колкото са записани в регистъра, толкова дойдоха. Благодарение на регистъра хората идват по-регулярно, няма опашки, ние работим по-спокойно", каза заместник-директор на УМБАЛ "Света Анна" - София Ивелина Георгиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 3 години

Да внесат Руската ваксина. Тя не прави тромбози. Какво ни пробутват Английската. Или понеже сме предплатили милиони дози и парите са изядени - давай напред, населението ще гледа, гледа , пък ще преглътне риска. Не е честно спрямо хората. Наплашени сме от болестта, сега и от ваксината. Не коректно е?! Изказват се професори, доктори и убеждават ни в неща които не са така, и не страдат от никакво неудобство. Срамота е!

42

Анонимен

преди 3 години

Ваксината не е много опасна, НО носи риск. В кратката характеристика ЕМА се готви запише, ЧЕ ИМА ОПАСНОСТ ОТ ТРОМБОЗИ - ПОНЯКОГА. Германия създава специален медицински протокол за париране на тромбозите. България има ли подобен протокол? Ако няма да попитаме онези които са разработили. Щото сега какво е - случва ти се и умираш. Защо не се говори на населението за проблема и как се решава, а заблуждават населението, че проблем няма. Проблем има и Германия вече го е решила. Българска работа!!

41

УжасТ

преди 3 години

Тази,на снимката не е ваксинирания Фандък.

fallback