Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на работодателските организации.

Не знам държава с евро да е станала по-бедна и непривлекателна, страховете, които се насаждат, са безпочвени, посочи той.

Програмата ни за следващите години е амбициозна, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура, изтъкна Борисов.

С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи, каза още той на срещата.

Премиерът отбеляза, че през последните 4 години е реализиран сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната, напомни той.

 

Коментари Напиши коментар

490

Бай Онзи

преди 9 месеца

Че вие и сега се га приемате еврото , другарю Борисов , особено в копюри по 500 !Справка - шкафчето !

489

COVID

преди 9 месеца

Няколко години след приемането ни в ЕС хора се самозапалваха по площадите от мизерия и отчаяние . Какво ли ще е след като ни натресат и еврото ? Колония

488

Анонимен

преди 9 месеца

В главата ти има само мухъл, изчезвай дебел бумър никой не ви иска!!!