Снимка: Pixabay
fallback

В изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз от 19 януари 2001 г., на 28 март 2021 г., в 3.00 ч. местно време, се въвежда лятно часово време, съобщиха от Българския институт по метрология.

Тогава часовниците се преместват с един час напред.

През 2018 година тогавашният председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер обяви, че над 80% от европейците, участвали в съответното допитване, са поискали смяната на времето да бъде премахната.

Впоследствие Европейският парламент реши смяната между лятното и зимното часово време да бъде отменена най-късно през октомври 2021 година. Но правителствата на държавите-членки още не са се договорили кое часово време да бъде въведено - зимното или лятното.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ВелиГ

преди 3 години

Лятното да си остане

22

дедо от село

преди 3 години

ес е пълен с дъртаци които не могат да спят нормално ! Защо и тук трябва да следваме идиотиите им? Има си нормално астрономическо време ,което трябва да остане и точка с местенето на стрелките!

21

Анонимен

преди 3 години

Наистина изглежда супер неудобно и стряскащо първата седмица.При смяна към лятното разписание имам чувството, че времето не ми стига и хоп-станало 22ч време за лягане, при смяната през есента действа депресивно след като се огледаш, че в 16ч вече е тъмно.Но това е положението - идеално няма.Спред мен смяната на часовниците е положително, а ние и да искаме не можем да вземем самостоятелно решение точно тук.

fallback