Снимка: БГНЕС
fallback

От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави и територии в Африка, се поставят под задължителна карантина за срок от 10 дни. Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

Oще по темата

За тези лица не се допуска изключението за отмяна на карантината при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Карантината се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на 10-ия ден от карантината изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.

Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието, гласи заповедта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Рут Колева

преди 3 години

Еми нищо, ще се карантинирам за 10 дена, голяма работа! И без туй в Занзибар опуках до стотинка 6-те бона, които Бойко предизборно ми даде, дори с новият ми приятел - африканец заедно ги похарчихме, но няма да ви кажа за какво, защото повечето българи са със остаряло, закостеняло мислене!

46

Анонимен

преди 3 години

Не от Занзибар ..а от ЕС трябва карантина )добре че братята снимаха ,и се видя самата истина,президента не приема заповеди от никой ,подигравателно отговори ,Ние молим на Господ )

45

Анонимен

преди 3 години

след дъжд - качулка. Колко познати ходиха и се върнаха - няма маски, няма никакви мерки там. Няма начин някой да не е донесъл новите щамове. Ще разберем скоро. Туристическите агенциики се скъсват да рекламират чартъри в Занзибар, що народ пратиха там не е истина

fallback