Личните лекари за поредна седмица сигнализират, че нямат ваксини. 

"Ваксини нямаме. Всички ваксини, с които успяхме да се снабдим, свършиха още първите дни. Няма никаква организация, разбираме от колеги. Не получаваме никакви уведомления. Доколкото разбрах, вчера колеги, които са разбрали от други колеги, са се наредили в РЗИ-то, стигнало се е до напрежение. Ваксините са свършили преждевременно", каза общопрактикуващият лекар д-р Михаил Михов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че те са били изключени от електронния регистър.
 
"Причините, които се споменават, са технически. Но нямам обяснение. По-възрастните хора не могат да се оправят с електронния регистър. Те са заложници на пандемията. Някои хора не са излизали от година от домовете си заради страх. Чакат търпеливо за ваксини. Записването в регистъра е невъзможно или много трудно", допълни д-р Михов.
 
По думите му в сряда, когато беше обявено, че ще има огромна партида към общопрактикуващите лекари, голяма част от тези пациенти са ги потърсили.
 
"Трудно им е да се обясни, че ваксини няма и че ние сме изключени от тази имунизационна кампания. Досега съм получил три флакона, което е първа доза на 33-ма души", посочи още д-р Михаил Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase