Снимка: МС
fallback

За новата учебна година правителството отпуска 35 600 000 лева, с които ще бъде осигурена еднократна помощ за всички първокласници и осмокласници. По тази мярка няма доходен критерий, което означава, че  семействата на всички близо 118 500 деца, които ще бъдат записани в първи и в осми клас, ще получат по 300 лева. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет.

Oще по темата
Днес правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, които са свързани с влезлите в сила от 1 януари законодателни изменения. Чрез тях се премахва доходният критерий за еднократната помощ за ученици, записани в първи клас и се регламентира нова еднократна помощ за всички ученици, записани в осми клас.

Средствата  в размер на 300 лева за всеки ученик в първи и осми клас ще бъдат разделени на две части – 150 лева през първия учебен срок и 150 лева за втория учебен срок.

"Ще подкрепим общо 56 000 първолаци и 62 500 осмокласници. Подкрепата е важна за родителите, които ще могат да закупят учебни пособия. Същевременно се борим и с отпадането на деца от образователната система", посочи от своя страна министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Бойко Борисов отчете, че правителството е положило сериозни и целенасочени усилия в тази посока, като в резултат в класните стаи са върнати над 50 000 деца, които не са посещавали училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 3 години

Има поне сто модела за подпомагане на фирми и физически лица в България се ползва най орудливия разбира се. Защо не се вземе например щатския модел тоест лица с доход под определена сума годишно да получат финансова сума в размер еди колко си лева защо трябва да се дава само на бизнеси който притежават собственост пари в банки и други активи а на хора в неравностойно положение поради стечение на обстоятелствата и най вече корона кризата да им се хвърлят само празни приказки?

40

ТУЛУПА

преди 3 години

Тоя с ДЖИПКАТА продължава да се разпорежда с парите на хората, както си иска. В Каква държава живеем ? Трябват ти помощи отиваш при Главата на Мафията и той определя какво да ти даде. Няма парламент, няма решение на обсъждане, просто Оня от Банкя раздава Парите на хората. Това, Ако не е Бащиния, здраве му кажи. ОСТАВКА

39

Факт

преди 3 години

Мутрите продължават да се опитват да купуват гласове на избирателите с парите от данъците ни.

fallback