Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Повторно изследване на запазени стари проби от заразени с новия коронавирус показва, че британският щам е бил в Кюстендил още през декември.

Oще по темата
Находката е открита в пробите на две жени.

Това съобщи за "24 часа" проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на оперативния щаб за вируса.

Новите обработени проби у нас в референтната лаборатория на НЦЗПБ и в европейския център в Германия са вече 600 и категорично доказват бързо и масово разпространение на т.нар. британска мутация и у нас.

Инфекцията се е "подмладила" - заразяват се и боледуват деца и хора между 20 и 40 г. Клиничната картина, за която разказват COVID екипите, също се променя - началото все повече прилича на настинка с хрема и болки в гърлото.

Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и малки дечица по заведенията, призова проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Леле..цирк дружба )много сте с Ел и е тия лъжи ,видяхте че ваксините не действат

21

Сгрягаме глагол ЛЪЖА

преди 3 години

Имате ли напредстава сега колко лъжи ще се изговорят за изборите по нареждане на управляващите???

20

Анонимен

преди 3 години

Айдестига с тая измама на вирус! Всичко е лъжа политика печалба на пари.Пълно подчинение и създаване на нов световен ред - това е целта.Вирусите и болестите са в главите ви и в негативните ви мисли.Само простият неразвитият и неосъзнат,не знае че човек сам привлича болестити си с лошите си мисли.Който живее в Божественото царство на любов вяра и милосърдие е здрав.

fallback