fallback

Бум на резервациите в заведения за празника на дамите – 8 март. Докато едни планират да се съберат навън за първи път след отварянето на ресторантите, други признават, че няма да празнуват заради големия брой заразени с коронавирус.

В ресторант до Морската градина в Бургас тече трескава подготовка за 8 март. В това заведение с 200 места очакват да ги запълнят до разрешените 50% от капацитета.

"Въпреки че масите са една до друга, работим през маса, за да има дистанция между тях, приборите ни са в специални пликове, часовете са обърнати обратно, след всеки клиент се прави дезинфекция", коментира управителят Пепа Банкина.

За разлика от други години в условията на пандемия ресторантите предпочитат да работят без куверти, а да предложат свободна консумация за дамите. Заради заповедта за работа до 23:00 часа вечерта ресторантьорите търсят и други по- гъвкави решение за 8 март.

"Много от дамите пък не избират вечерята, а обяда за 8 март, така че това е един жокер към хората, ако искат да запазят, а пък няма места", коментира Манол Тодоров.

След дългия локдаун интерес към празника в ресторант определено има, но не са малко и дамите, за които растящите случаи на Ковид са плашещи.

Хотелиерите в Банско отчитат слаби резервации за празника на жената 8 март, въпреки многообразието от оферти. Една от причините е, че празникът е в делничен ден, а след идването на пандемията, в Банско разчитат на уикенд туризма.

"За нас като дестинация Банско по принцип, когато осми не е уикенд, имаме слаби резервации. Мисля, че в ресторантите и механите имат по-голяма заетост. Както винаги предлагаме специални пакети, винаги има за специалните дни сега обаче има по-голямо запитване за Великден.

Очаква се вечерта на 8 март по заведенията да има засилени проверки.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Aha

преди 3 години

Да,ще е пълно с различни полове,либерастията и феминизма окончателно ще заличат нацията

65

до 65

преди 3 години

Прав си, но за щастие либерализацията неумолимо завладява и България (макар и бавно), и колкото и да не им се иска на съвременните мъже, след няколко поколения/десетилетия, тук ще виреят съвсем различни хора, със съвсем различни ценности, възпитавани по други учебници, програми и т.н.

64

64 коментара?!

преди 3 години

Направих си труда да ги изчета и слава богу,че не съм жена?!Макар и анонимни,дори и написани от женомразци или отхвърлени мъже,те ясно и точно изразяват мнението или отношението на една част от мъжете към вас жените,а трябва да знаете мили дами,че има още много други мъже,които никъде няма да го напишат или споделят,но мислят така за вас жените!Тъжно,но факт!Както искате така ни наричайте-***,простаци,***,все ми е едно,но факта,че на 8-ми март обирате негативите е повече от показателно

fallback