Снимка: БГНЕС
fallback
Личните лекари правят ваксини, които не се водят на тяхната практика. Това заяви пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска. "На места има проблеми с обработката на партидни номера на ваксините, които не са били описани коректно от РЗИ", посочи тя.
 
"Масово се оказва, че на тяхното име, на тяхното лечебно заведение не се води отпусната ваксина. И ги отхвърля. И се оказва, че тази ваксина се води на някой друг медицински център."
 
120 души са записани в списъка на чакащи за ваксина на д-р Крайселска, а 90 души вече са имунизирани, от тях 82 са били пациенти от рисковите групи, а на други 8 са били поставени ваксини, за да не се похабяват дози. Сред ваксинираните засега няма разболели се. "Те всички се притесняват и при първата доза, и при втората", разказа тя.
 
"Личните лекари са пренебрегнати в снабдяването с ваксини", категорична е д-р Крайселска. "Малко заприличахме на филма „Игрите на глада", смята тя.
 
"Идват големите центрове, пълнят флаконите, на нас ни казват "Обаждайте се".
Oще по темата
 
Д-р Крайселска пита лотария ли да разиграва, за да определи на кого от нейните нуждаещи се пациенти да постави ваксина.
 
"Винаги сме с надежда и на старт да се включим активно, стига някой да ни даде този шанс", каза общопрактикуващият лекар.
 
"На този етап сме на брифинги, на обещания", изтъкна д-р Станислава Крайселска. "Ние на обещания не вярваме, ние вярваме на факти и на действия."
 
Джипитата не са включени в системата за електронно записване за ваксиниране. "Сигурно сме като доведеното дете на здравеопазването", коментира тя, запитана за причините личните лекари да не фигурират там като вариант.
 
Д-р Крайселска сподели, че хронично болните й пациенти не желаят да се ваксинират по фургоните и да се редят на опашка. 
 
"В София вълната беше ноември. Другите градове тогава като че ли бяха по-пощадени, в момента при тях е този пик", отбеляза д-р Станислава Крайселска.
 
През ноември в нейната практика е имало над 300 души с коронавирус, от един момент нататък спрели да ги броят. Към момента при нея има 33 активни случая, като сред тях има по-млади хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

А номерата са за дестилирана вода

15

Tonita-7

преди 3 години

Как би могло да мине без объркване! От много лъжи И съчинения съвсем сте се психясали!

14

Анонимен

преди 3 години

Докторе давай наред ..и без това тия ваксини не знаем нищо

fallback