Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще продължи подкрепата на държавата за опазване религиозните паметници, защото трябва да има мир и разбирателство между религиите.

Десетилетия е бил под риск да се срути камбанарията, казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко през тяхното управление, отбеляза премиерът, който посети храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка.

Oще по темата
По думите му има ли вяра, има народ, морал, бъдеще, и за радост все повече хора се обръщат към църквата.

В момента се извършва ремонт на над 50-метровата камбанария на храма, за която правителството отпусна 1 600 000 лева.

Отношенията ни с Турция в момента са такива, че на 3 март на тяхната кула беше осветено българското знаме, пожелаваха ни честит празник. От война до най-добри приятелски и съседски отношения, подчерта Борисов.

Лесно се говори един път в годината, а десетилетия наред е бил в окаяно състояние и никой не го е направил, коментира премиерът. Той допълни, че ще бъдат предвидени и средства за обновяване на другото крило на храма.

Борисов разкритикува и БСП, които не поддържали собствения си символ - Бузлуджа.

Трябва да се обичаме, обичай врага си, освен провокациите те друго нямат, каза обаче премиерът.

Той коментира, че разчетите показват, че следващите четири години БВП може да бъде увеличен до 196 млрд. лева. Премиерът посочи, че заради коронавируса има известно забавяне в икономиката, но според него с ваксинирането този процес ще бъде преодолян.

Ще постигнем поне две хиляди лева средната заплата и нагоре, ще продължим и санирането - на първо място - църквите, манастирите и джамиите, допълни премиерът.

Премиерът бе удостоен с благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника. При обиколката си в района Борисов получи и риза с българска шевица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

282

Анонимен

преди 3 години

Борисов, стягай куфарите и мисли къде ще емигрираш, за да не ти стигне народната любов след изборите. А твоите заплати топлят само гербавите държавни чиновници.

281

Анонимен

преди 3 години

Борисов, стягай куфарите и мисли къде ще емигрираш, за да не ти стигне народната любов след изборите. А твоите заплати топлят само гербавите държавни чиновници.

280

Бай Иван 2

преди 3 години

Борисов яде печено прасенце,а обикновеният човек посно зеле.Средно погледнато двамата ядът свинско със зеле.

fallback