Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" честити празника на България в поздравителен адрес.

"Нека помним, че сме силни само тогава, когато сме заедно и заедно можем повече. Бъдете здрави и горди българи!", се казва в писмото.

Оттам допълват, че въпреки всички сложности и трудности, през които са минали нашите предци, силата на българския дух ги е крепила и успява да събуди борбеността сред народа, и благодарение на националните герои, цяла България поема път към Освобождението.

"Днес почитаме паметта на героите, които са направили всичко по силите си България да бъде освободена. Важно е да напомним и за ролята на бесарабските българи, които се завръщат в България и активно участват в освободителния процес. Това са Александър Малинов, Александър Теодоров-Балан, генерал Иван Колев и много други", пишат те в адреса.

Какво е значението на 3 март за бесарабските българи и как честват те празника - разговор по темата в предаването "Директно" с Альона Пепеляшкова от Български младежки клуб "Актив" в град Одеса, Украйна.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До 2

преди 3 години

Ами че то Одеса, Самара, Толиати, Новгород, Казан, Болгар, и много други, са си древни български градове, с преобладаващо българско население, и имената им също са български ! А за Москва съм чел, че е основан също от български владетел Мосха, и носи името си от него !

9

Браво

преди 3 години

Не се гаси туй, що не гасне ! Честит празник на всички наши сънародници, по всички части на света !

8

Анонимен

преди 3 години

Показателно е, че на 3-ти Март "Конгресът на българите в Украйна" развява българското и руското знамена. Освободени и Освободители.

fallback