Снимка: БГНЕС
fallback

Дозите с ваксини, които стигнаха до личните лекари, са крайно недостатъчни и затова през здравните инспекции се образуваха опашки, обяви заяви за БНР доктор Георги Миндов, председател на Дружеството на общопрактикуващите лекари в София

"Колегите се лишиха от почивните си дни в неделния ден - тръгнаха с хладилните части, с печатите... Трябваше да започнем със 65-годишните със съпътстващи заболявания - хората, които при заразяване с коронавирус, евентуално, карат най-тежко. При тях са усложненията, при тях са пневмониите, над 90%! При тези хора, които, не всички имат достъп до зелените коридори, защото не всички живеят в големите градове. Личните лекари! Трябваше първо на тях да се дадат дозите, да могат да го обхванат този контингент и след това вече да се направят, каквито си искат коридори, за който искат желаещ, за млади, за фирми и т.н. Не трябваше по този начин да се отнасяме с възрастните и болни хора"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

"Личните лекари не са получили достатъчно ваксини"А искат ли ги доброволно тия ваксини или ги принуждават доброволно? Нямате ли истински журналисти да направят собствено разследване или просто препечатвате каквото ви кажат?

13

Анонимен

преди 3 години

Боеку ше фърля ваксини от жипката цела седмица

12

petko

преди 3 години

Маи няма и да видят...ще ги раздава Боко от Джипката....личните каквото има остане

fallback