Снимка: БГНЕС
fallback

Всеки православен християнин, клирик или мирянин е дарен от Бога със свободната си воля да избере дали да се ваксинира, или не, съзнавайки обаче своята отговорност за опазване здравето на себе си и околните. Това заяви Русенският митрополит Наум по повод на националната ваксинационна кампания срещу коронавируса.

Негово Високопреосвещенство коментира, че изразява това мнение, тъй като то би могло да е в помощ на тези, които преценят да пристъпят към ваксинацията и на тези, които преценят да заложат на запазването здравето и живота си, на запазването на здравето и живота на своите близки.

Той заяви още, че всякакви внушения, пораждащи страх у хората и вменяващи им чувство за греховност и вероотстъпничество при евентуална ваксинация, са напълно несъстоятелни, манипулативни и лишени от здрав разум, съобщава БТА.

По думите му желаещите да се ваксинират следва да се допитат преди всичко до своите лични лекари и компетентните медицински служби дали да сторят това, а да не се доверяват на други странични източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

факт

преди 3 години

Ваксините прекъсват връзката с Бог... Самото заболяване има частично подобни ефекти... От лукавия са и ваксините и това биооръжие, наречено вирус... А владиката се е продал вече...

15

Има много такива

преди 3 години

Слуга на лукавия в Божия дом!Анатема!

14

бря ко нещо

преди 3 години

попа и той с дяола,тц тц тц,и тоя стадо ще пасе

fallback