fallback
 
От 1 март се очаква заведенията у нас да отворят врати. Ще успеят ли всички собственици на ресторанти в страната да стартират работния процес?
 
"Все още нямаме издадени условия, при които ще отворим. Все още не знаем и дали ще отворим заведенията. Нямаме яснота каква заповед ще бъде издадена от 1 март. Част от ресторантите няма да започнат работа. Които са в летните курорти - там няма да има посетители. В зимните курорти малка част ще отворят, защото сезонът е към своя край, от градските заведения не е ясно колко са успели да се справят", каза Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той добави, че има фалирали заведения, но все още не е изчислено колко точно са те. От Асоциацията ще търсят икономически мерки, които да подкрепят бранша.
 
"Направихме толкова много срещи с Щаба. Първо ни беше обещано, че ще отворим на 21 декември, после - в края на януари. Важно е при какви условия ще посрещаме клиентите, капацитетът е важен", подчерта Павлин Петров.
 
По думите му е хубаво служителите в бранша да бъдат включени в плана за ваксинация, тъй като ежедневно се сблъскват с много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до Да допълня...

преди 3 години

Ти, ако желаеш и дОпе можеш да дадеш на входа, не само имунизационен паспорт... После и 100 лв дай, че са те имунизирали и отзад, овца

16

Анонимен

преди 3 години

А кой *** *** измисли, че е адекватно само над 65 годишни да могат да пазаруват между 8.30 и 10. 30 ч.? Нищо против възрастните, но не е ли по-адекватно хора отиващи на работа и училище да могат да си вземат по път сутрин нещо за ядене на обед, вместо да излизат от работа/у-ще после и да се сблъскват с повече хора, което предполага и опасност от заразяване... Тези над 65г. Може и по-късно да излязат, защото повечето нямат ангажименти, свързани с час..

15

Анонимен

преди 3 години

Заведенията са затворени от 4 месеца, а болните са все така много... Понпътя на логиката: Дали хората се заразяват в заведения или някъде другаде, защото май нещо мерките не сработват, защото именно не са адекватни?! Градският транспорт е с брой возила и през същия интервал, но с намален вътрешен капацитет по време на пандемия, чакане на - 5/-10 градус навън, щото можело по 1 човек да влезе, но докато чака се разминава с 200 човека..

fallback