Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети завод за хидравлика в Кърджали.

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката 60/40 в периода април 2020-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.
 
"Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза премиерът Борисов пред ръководството на завода.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител от Кърджали, посочи, че в областта по мярката 60/40 има ползвани над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Премиерът добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат да функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.

Коментари Напиши коментар

167

Анонимен

преди 2 месеца

Запазил си работните места само на служителките по административните структури... *** !!!

166

ББ

преди 2 месеца

До ББ
и същите тези съветници от гроб и дпс фалираха общината с фактури от илиенци и анекси...крадците ни управляват и ни налагат да им плащаме кражбите г-н Борисов...и ги возите в джипките...нагло...1400 год. Народа ни е оцелял срещу империи...поредните шмекери сте...шутове...Бог да пази България!!!такса молба в община велинград е 70 лева...да помолиш ти искат 70 лева хотелиерите съветници от гроб и дпс...финансират кражбите си като рекетират бедните..позор...геноцид в ЕСССР

165

ББ

преди 2 месеца

Световната политическа класа е зависима и загрижена за властта..неграмотни и заблудени са бедните имащи само офшорни...Кой и защо допуснахте убийствата на невинни хора..кой обяви световна биологическа война???защо не ни защитихте?защо нямахме маски и дезифектанти?защо богатите се ваксинират а до бедните плащащи данъци няма,милиарди по-света няма да минат на ваша страна защото имат ценностна система...Честта преди...офшорните..борим се и вашите "богати" деца да не обитгават кочинат. която строите