Снимка: БГНЕС

Въпреки въведените строги правила за разходки на домашни любимци в обозначени със забранителни знаци места и солените глоби, масово това не се спазва. В платформата Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал с молба за проверка в столичен парк: "Искам да подам сигнал, че в парк "Овчакупел" масово се разхождат кучета. Това, което съм забелязал, е, че сутрин от 6.00 ч. докъм 9.00 ч. и вечер след 17.00 ч. има доста хора, които си разхождат домашните любимци. Доколкото съм запознат, този парк е забранен за домашни любимци по всяко време на денонощието. Аз като един отговорен родител на малко дете, смятам, че не е редно там, където си играят децата, да се разхождат кучета.

Очаквам отговор на следните въпроси:
1. Нали наистина има заповед, която забранява разходката на кучета в парка?
2. Какви действия ще предприеме община "Овча Купел", за да проконтролира спазването на заповедта?
3. В какъв срок да очаквам да се случи това?

Нямам нищо против кучетата, но според мен е по-важно да се гарантира здравето на децата ни".

Друг наш потребител се оплаква как на излизане от входа на блока попада на разярена глутница кучета, които без повод го нападат и само бързата му реакция, изтичвайки до автомобила, го спасява от зъбите им. Молбата е органите и институциите да вземат адекватни мерки.

Получихме и няколко клипа от район "Овча Купел", на които се вижда как недобросъвестен съсед е поставил чучур на остъклената си тераса и водата се лее върху площадката пред блока, магазините и главите на минувачите.

Завършваме днешния обзор с апел от село Рударци, община Перник, по повод нередовното извозване на боклук. Въпреки стриктното плащане на данъци, селото често е заринато с отпадъци, които се разнасят от животните и вятъра.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase