Последно поколение лазерна платформа за отстраняване на урологични камъни и премахване на увеличена простата заработи в Хил клиник. Болницата е отдавна известна с постоянното обновяване на техническите възможности в безкръвната хирургия и лазерната урология. В днешно време миниинвазивните процедури са предпочитани заради липсата на кръвозагуба и нужда от кръвопреливане, пълната упойка и дългия възстановителен период.

Наред с прочутия Зелен лазер, Тулиум лазера и Холмиум лазера, в Хил клиник оперираха и първите 5ма пациенти с новия SuperPulsed SOLTIVE Premium.  Бяха безкръвно и презицно премахнати увеличени простатни жлези по метода енуклеация, а пациентите вече са изписани, напълно възстановени и са се върнали към обичайното си ежедневие.

Лазерът на Олимпус има значително усъвършенствани характерстики в сравнение с конвенционалния Holmium YAG. С него се разбиват безмилостно урологични камъни, практически без ретропулсия и повече контрол по време на литотрипсията. За пациенти с увеличена простата новият лазер прецизно отделя меките тъкани за модерна, бърза енуклеация. Видимо подобрена е хемостазата, което е от съществено значение за общото състояние на болния след интервенцията и бързото му възстановяване.

Апаратът използва по-ниска мощност за аблация и работи с намалени топлинни ефекти, което гарантира липса на увреждане на меките тъкани и дразнещи симптоми. Освен техниката от последна генерация е важен и хирургичният опит, защото нито един лазер не работи сам. Екипът на Хил клиник е разпознат като първи избор на пациентите с увеличена простата. В клиниката са успешно оперирани повече от 5000 пациенти по безкръвен и безболезнен начин, което е възвърнало нормалното уриниране и качество на живот.

Операциите с новия лазер бяха извършени от екип на клиниката - д-р Боцевски, д-р Георгиев, д-р Деримачковски и д-р Божков, ръководен от испанския топ уролог д-р Фернандо Санча и бяха наблюдавани от няколко чуждестранни и български лекари от други болници. Специалистите от Хил клиник с радост споделят своя опит с колегите си, защото вярват в лазерната урология и се надяват тя да стане стандарт и в други болници. Енуклеацията е метод, който е във възможностите на малко специалисти, но има редица преимущества сред които е възможност отделената простата да бъде изследвана хистологично. С това отпада всяко съмнение за ранно развитие на рак на простатата, което не може да се предвиди чрез предоперативен PSA туморен маркер.

Уролозите без съмнение посочват лазерната енуклеация на простатен аденом като най-добрата процедура. Мъжете, които имат възможност, също избират да бъдат оперирани от увеличена простата с лазер -  уникална технология, чрез която практически без никакъв разрез се достига до простатата, тя се отделя, раздробява на много малки парченца и извежда извън тялото. Пациентът е в съзнание през цялото време, самата манипулация е кратка и след нея няма дълъг възстановителен период. По този щадящ за болния начин могат да се премахнат дори огромни простати, над 100 –грамови. Ползват се най-тънките и най-гъвкавите лазерни влакна.

За повече информация: https://hillclinic.com/urologiya-prostata/

Тел. 02 439 3131, Хил клиник