Снимка: Pixabay
fallback
Ходенето в офиса ще се превърне по-скоро във въпрос на избор. Офис пространствата се променят. Светът се променя, хората се променят, но в случая нещата малко се ускориха заради пандемията. Това заяви пред БНР арх. Мануела Белова, представител за България на Съвета за високи сгради и градска среда.
 
"На хората започва да им омръзва да работят от вкъщи, но проблемът по-скоро е в липсата на желание да се губи време за придвижване в задръстванията", допълни тя. Може би фирмите ще имат повече офиси, разпръснати из градовете. "Набират популярност и споделените пространства", поясни специалистът.
 
"По време на затварянията по света се появиха алтернативни начини да използваме градската среда с приоритет на пешеходното придвижване, както и чрез велосипеди и тротинетки и обособяването на повече зелени пространства за хората", отбеляза още Мануела Белова.
 
"В София не видяхме такава съществена промяна, но това ще се случи и тук", смята тя.
 
На въпрос дали градската среда у нас ще се промени в посока на по-креативни решения тя поясни: "Лека-полека и тук започваме да виждаме по-интересни проекти. Въпросът е, че нещата се случват по-бавно."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Офис партито приключи, ако някой не е разбрал. Панелкаджиите-инвестор-банкери в Младоста ще мижат много дълго време.

24

Служител

преди 3 години

HomeOffice-a е като дистанционното обучение. Който има желание ще учи/работи. Останалите които ги мързи, ще искат в училище/офиса, защото за тях това е място за кеф и развлечения. Преди пандемията, като минеш през БизнесПарка, по алеите беше пълно с хора по всяко време. Тези хора работят ли? Те просто отиват цъкат чипа сутринта за начало на работния ден, след това цъкат...и през цялото време се мотат. Хакват системата, защото тя отчита първо влизане за начало и последно излизане за край.

23

Мен

преди 3 години

Чакайте лятото - ще има бум на наеми на къщи и апартаменти на морето и в планината от хора с хоум офис. Офисите в софия са обречени. Бизнес парка ще западне, а младост и около ринг мола ще си станат едни кофти празни крайни квартали.

fallback