Снимка: Pixabay
fallback
От днес се забранява употребата на шалове и предпазни шлемове или други средства, покриващи носа и устата на закрити обществени места. 
 
Новото изискване се въвежда, след като се оказа, че не осигуряват достатъчно добра защита, особено срещу новия щам на коронавируса.
Oще по темата
 
От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, сочи заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

майка ти

преди 3 години

Цитирайте закона, ***! Няма приета такава наредба. Само подвеждате хората.

47

Анонимен

преди 3 години

В Бавария в момента е разрешено не носенето на еднократни маски, а само на FFP2, най-скъпите и грозните от всички, които дори не са за пазене от вируси, а от прах при ремонти. Обяснението е за да пазим не само другите от вируса, но и себе си. Глобата за неносене на FFP2 е 250 евро. В останалата Германия са разрешени и еднократните медицински, но шаловете, шлемовете и платнените маски в момента са забранени в магазините и градския транспорт.

46

Анонимен

преди 3 години

Тези дето се правят на много смели, май трябва да им се сложи чатала на врата и насила да им се налее в главата, че живеят в общество, а не са сами на света.Точно те, трябва много да се "съветват", тъй като е ясно, че те акъл нямат.

fallback