Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Животните избират президент" е книга, която образова най-малките и дава отговори на въпросите как се случват изборите, кой измисля законите и какво е демокрация.

"Тази книга идва от Бразилия. Тя е плод на усилията на четирима автори и илюстратори. Това е вторият такъв проект", обясни авторът и издател Радостина Николова в "България сутрин".

По думите ѝ книгата е направена с помощта на деца на различни възрастни.

"Всяко дете влиза в ролята на ленивец, калинка, лъв и т.н. Наблюдавайки тяхното поведение, авторите успяват да извлекат онези основни послания, които биха искали да предадат. Затова тази книга звучи общовалидно на всеки един език", коментира Николова.

Тя е на мнение, че с помощта на книги като тази и диалог между деца и родители ще можем да ги въведем плавно в политиката.

"Това е съвсем естествено, наложително дори. По този начин ще разберат, че са част от едно общо", допълни издателят пред Bulgaria ON AIR.

А освен книгата издателството в България предлага и урна с бюлетини, която да даде възможност на децата да се учат да участват в избори, било то в решенията, взимани в семейството, или по време на игра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Ами то в България на всички избори едно стадо от животни избира кога президент, кога парламент и резултатът винаги е съответстващ.

11

животинска ферма

преди 3 години

много мулти култи. жирафи, слонове, камили... европейски ценности. и магаре да бяха сложили пак щяха да го изберат овцете. като стана дума за офсе, нещо за стригането, доенето и клането има ли в книжлето? а в джунглата нямаше ли цар? то и ние имахме цар, дедо му от един вертеп. ашколсун

10

Бай Ганя

преди 3 години

Животните избраха Бойко.е по старата книга.

fallback