Снимка: БГНЕС
fallback

Българите, които бяха блокирани в чужбина, вече пътуват към България. Това обяви пред Нова тв изпълнителният директор на фирмата превозвач.

Автобусът със сънародниците ни пътуваше от София за Франция, но на влизане в страната хората бяха спрени заради липса на PCR тестове и прекараха часове наред на границата.

Oще по темата

Около 30 българи бяха блокирани на германско-френската граница. Консулът на България в Париж Милена Узунова заяви, че втори автобус е изпратен към 22 часа на границата с Франция и е взел около 13 българи, за да ги върне у нас.

Блокираните разказаха, че преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест. Полицията пък им е съобщила, че това е било ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест не могат да продължат. Тези, които пък имат, чакат останалите и е възможно скоро да им изтекат нужните часове.

"Вече 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, за да работим, никой от нас не идва на екскурзия", каза една от блокираните българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Много умни България ...сакаш са тръгнали за Каспичан )

11

АНОНИМЕН

преди 3 години

Другия път да си хващат самолета.И тия от външно министерство кво се праят на ударени?При такава ситуация трябва да има компромисно решение

10

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Къде да ги чакаме за?!?Да ги посрещнем подобаващо със сопи и камъняк...Внимание пенсионери и жени!!!Пазете портфейлите и чантите, оти вечно интегриранище се си идват от гурбет...

fallback