Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Мерките са дали резултат, вървим по правилния път, това отчете здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за развитието на пандемията.

Дневната ни заболеваемост е под 100 на 100 хил. Заетостта на леглата за болни от коронавирус е 28% и 35% за интензивните структури.

Положителни са 26 души от направените над 12 хил. тестове на учители. По-малко от процент са и заразените сред непедагогическия персонал.

Умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки не толкова строгите мерки в сравнение с ЕС, подчерта Ангелов.

125 на 100 000 е средната заболеваемост за последните 14 дни, това ни отрежда 27-мо място в ЕС и 6-то на Балканите.

Смъртността ни отрежда 11 място в ЕС, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Към момента само 3 области са в червената зона - Враца, Кюстендил и Плевен. За първи път 6 области са в групата с жълт цвят със заболеваемост от 20-60 на 100 хил.

Шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски се спря на начина, по който са избрани мерките у нас. Налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза - училищата, детските градини, баровете, ресторантите, големите молове, коментира той.

Хранителните магазини са в 4 - индекс на опасност от предаване на заразата, а по-малките в 3, коментира Мутафчийски. Той посочи например, че футболните мачове са в средата на тази скала до 10, но на тях публиката е в индекс 8.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

ПОРЕДНИЯ ПРОВАЛ

преди 3 години

ХА ХА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАЙМУНИЗИРА А СРОКЪТ НА ГОДНОСТ ИЗТИЧА

143

мери

преди 3 години

ЛОБИСКО РЪКОВОДИТЕ ПАНДЕМИЯТА ТАМ КЪДЕТО ИМА КЯР РАБОТИ ТАМ КЪДЕТО НЯМА НЕ РАБОТИ А ВИРУСА СИ Е ВИРОС И ВСЯКА ЗИМА ИМА ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ДА ГИ РАЗПРАВЯ НА БАБА СИ МОЖЕ И ДА МУ ПОВЯРВА

142

Анонимен

преди 3 години

"Ангелов: Ръководим умело пандемията, въпреки че мерките не са строги"Време е да чуем доклада и на ръководителя на водопадите.

fallback