fallback
За първи път мнението на медиците се разминава с това на управляващите. Хората от здравеопазването имат своите тревоги и предпазливостта трябва да е водеща. Това заяви Иван Нейков, директор на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.
 
Според Нейков сега е моментът да се анализират мерките. 
 
"Вече една година у нас работят няколко мерки в подкрепа на бизнеса срещу пандемията, но досега никое министерство не е направило анализ на ефектите им. Ако анализите не бъдат направени - и то много бързо, разминаването в оценките на бизнеса и правителството ще продължат до края на пандемията".
 
"Би трябвало да има анализ при работодателите какво им пречи в мярката, кое е онова, което трябва да се преодолее, какво трябва да се промени”, заяви Нейков.
 
Той отбеляза, че в началото на годината у нас се отчита нов пик на безработицата. Според него обаче здравните специалисти имат своите тревоги и не бива с лека ръка заради твърдата позиция на бизнеса да се отменят мерки.

По думите на госта сигналите от здравните власти у нас и в чужбина сочат за очаквана трета вълна на пандемията, така че отмяната на мерките едва ли ще се случи скоро.
 

 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ЕЛИ

преди 3 години

НЕЙКОВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ МОШЕНИК В ДЪРЖАВАТАСПОРЕД НЕГО Е РЕДНО ДА ТИ БЪРКАТ В ДЖОБА БЕЗ ДА ТЕ ПИТАТ И ДА ДАВАТ ТВОИТЕ ПАРИ ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ НА ФОНДОВЕТЕ,НО ДА ПРЕСТАНАТ ДА ТИ БЪРКАТ В ДЖОБА БИЛО НЕЗАКОННО ТЕЗИ ПАРИ СА НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА--ВСЕ ЕДНО ЧЕ СИ ГИ ВНЕСЪЛ В БАНКА ,НО ОТ БАНКАТА ЩЕ ДАДЕ НЕЩО А ОТ ТЕЗИ ФОНДОВЕ ТИ ВЗЕМАТ 5% ЗА ТОВА ЧЕ БОРАВЯТ С ТВОИТЕ ПАРИ--ЧУДОВИЩНА ИЗМАМА ,ТОВА ГО КАЗА ШЕФА НА ПОДКРЕПАНЕЙКОВ ЧУДОВИЩНО ТАГЪЛЛ

18

От Морз

преди 3 години

Аз съм истинският Морз, а този другият е тарикат и шмекер.Не че има връзка с темата.

17

Анонимен

преди 3 години

Какви са тия Морзовци, които се препират тук и какво общо имат с темата на статията?А бизнесът отдавна казва, че има проблеми с получаването на обезщетения. Редно е да помислят Бойко и дружинката му за причините.

fallback