Снимка: БГНЕС
Вече изминаха 7 години откакто една жена пострада, а друга изгуби живота си при падане на асансьор. Виновни за инцидента няма, няма и започнало дело. Инцидентът се случва през 2014 година в 12-етажна сграда.
 
"Този инцидент преобърна живота ми. От една страна бях напълно здрав човек, преди това да се случи, а днес съм човек със здравословни проблеми. От друга страна имах шанса да живея втори живот и да оценя своя живот. От трета страна – за да се погрижа за здравето си, имах нужда от помощта на близки, познати и непознати", споделя Мария Ваклинова пред Нова ТВ.
 
Адвокатът на Мария обясни, че делото все още е във фазата на обвинението. В началото прокуратурата бързо събира доказателства и го внася в съда. Оттам обаче връщат делото за поправяне на обвинителния акт. Над четири години делото не е в ход, в последствие е бил привлечен пети обвиняем. Изненадващо месец-два след това делото е прекратено срещу четирима обвиняеми.
 
"Ние обжалвахме това прекратяване. Спечелихме в градския съд. В момента, по протест на прокурора и по жалби, делото е в Апелативен съд. За част от престъпленията обаче давността е кратка – 7 години и половина, което на практика означава, че това дело не може да се изкара. Тъй като то обичайно е на три инстанции, а дори не е започнала първата", обясни Александър Кашъмов.
 
Мария и адвокатът й се надяват делото им да влезе в съда в определените срокове. Пострадалата жена е на мнение, че отговорността на техниците трябва да е ясна и регламентирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase