Снимка: Pixabay
fallback

60 % от населението в България е с наднормено тегло и това е рисков фактор при COVID-19, категорични са специалистите.

Oще по темата

„Всичко е много свързано. Ние се намираме в пандемия от COVID-19, но повече от 20 години се намираме в пандемия от затлъстяване. При него ние всички виждаме резултат, но се борим с нещо, което не разбираме. Това е хронично заболяване, което е свързано с натрупване на голямо количество мастна тъкан в организма“, обясни коремният хирург от Александровска болница доцент доктор Константин Гроздев пред Нова тв.

Той добави, че тази тъкан е един „орган“, който създава хронично възпаление.

„Тя променя и имунитета на човек и го прави по-слаб. Свързана е и с много придружаващи заболявания, като води до тяхното развитие“, добавя специалистът.

Според него пандемията от COVID-19 също води до повишаване на затлъстяването сред населението, защото хората се движат далеч по-малко.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

дедо Ташунко

преди 3 години

Хората дебелеят от "храните" с които ни зарибяват от супера. Човешкият род се изражда навсякъде по света, за да печелят милиардерите. И България си има такива.

140

Анонимен

преди 3 години

Дойдоха времена, когато умните ще са слаби, а глупавите - дебели.

139

Анонимен

преди 3 години

Истината е, че ако човек тренира достатъчно, може да си позволи да яде гадории, да пие и дори да пуши по някоя друга цигарка. Проблема е в културата (липсата на такава), мързела и заседялостта. Даже "трениращите" хора всъщност не са такива, само ходят във фитнеса да правят баници, с които да впечатляват слабограмотните малолетни кифли. Повечето фитнесджии не могат да пробягат 2 км, даже живота им да зависи от това.Движете се, оставете асансьора, ако нямате тежък багаж, спрете сладкото.

fallback