Снимка: БГНЕС
fallback
Причината за получаването на алергични реакции към ваксините срещу коронавирус е използваният стабилизатор полиетилен гликол. Това каза пред bTV инфекционистът д-р Трифон Вълков, лекар в столичната Инфекциозна болница.
 
Той обясни, че РНК данните, които се съдържат във ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" трябва да бъдат доставени до клетките ни. Това става именно с обвивка от този стабилизатор, който може да бъде открит и в съвременната козметика. 
 
"Ако трябва да сравним с други ваксини, всички се притесняват, че вътре има живак като стабилизатор. В една консерва риба тон има същото количество живак", допълни Вълков по повод конспирациите срещу ваксините.
Oще по темата
 
"Ваксината цели да постигне два ефекта - да не се стигне до заразяване, а ако се стигне до такова, ние да станем безсимптомни носители", коментира още той. 
 
Вълков изтъкна, че почти няма ваксина, която напълно да елиминира носителството. 
 
При достигането на колективен имунитет с ваксини и преболедуване няма да има значение дали някой е безсимтомен носител, той като цялостно обществото ще остане невъзприемчиво. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Магьосника

преди 3 години

най-лошото е че влиза директно в клетките...докато този в "храните" минават през "бариерата" стомах...Бе някой ще изреве с автоимунно и после няма как се докаже

29

Анонимен

преди 3 години

Другото опасение на учените е, че като си инжектираш този полиетиленгликол със сигурност ще развиеш алергия към него и после ще проявяваш такава към всяка паста за зъби, шампоан, душ гел и т.н. до края на живота си. Найс,а?

28

офффф

преди 3 години

Рибата тон не си я инжектираш, бре професорче! Пффф аман от тройкаджии

fallback