Снимка: БГНЕС
fallback

От ГЕРБ призоваха българите да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април, датата, която президенът Румен Радев обяви по-рано.

Това става в първи коментар от партията на Бойко Борисов, минути, след обръщението на държавния глава пред народа.

Oще по темата
Според ГЕРБ обаче смяната на датата 28 март е безсмислена, макар да подчертаха, че са готови и за нея.

Президентът искаше да оправдае това нищоправене, което се случваше в президентската институция 4 години, но това не може да е за сметка на българските граждани и изборното им право, заявиха Георг Георгиев и Тома Биков от името на партията.

Радев беше обвинен и в това, че отдавна чертае разделителни линии в обществото и че предложенията му за промени в Изборния кодекс в последния момент са в разрез с добрите практики.

От ГЕРБ са категорични, че няма да предложат в парламента нито една от изброените от президента промени, нито ще ги подкрепят, ако от опозицията ги предложат.

Арменският и католическият Великден ще бъде на 4 април тази година, не бива да забравяме, че българите ще трябва да гласуват и в чужбина и това със сигурност ще създаде проблеми пред хората да упражнят правото си на глас, изтъкнаха още от ГЕРБ.

За гласуване по пощата било проблем организирането на такъв вот в трети страни и в условия на пандемия по света.

Президентът да прекрати линията си за саботиране на изборния процес с внушаване на недоверие към него, призова Тома Биков, според когото президентът се превръщал от говорител на парламентарната опозиция в говорител на извънпарламентарната.

Не машините и пликовете гласуват, гласуват хората и ние трябва да се борим за доверието на хората, който не го е разбрал, ще загуби и тези избори, подчертаха от ГЕРБ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

бацо

преди 3 години

Е добре де, защо Тиквони Толупий не си хвърли оставката през есента, когато имаше хубава подкрепа от простакеросите. А сега какво толкова. Вместо на 28 Март ще се гласува на 4 Април - една седмица разлика. Това ли е фаталното бе смешници гербаво-комунистки.

185

Тикволандия

преди 3 години

Бойко и всичкото гербаджии побързаха да кажат, че са готови за избори на първата възможна дата 28 Март. Да видим колко ще са готови след като президентът Радев им даде една седмица допълнително време за подготовка.Предвиждам, че умишлено ще създадат проблеми за машинният вот, защото при машините няма невалидни бюлетини, а това никак не ги устройва. Имаше 150 хиляди невалидни бюлетини на последните избори, а една хартиена бюлетина на "неправилно гласувал" с едно драсване става невалидна.

184

Анонимен

преди 3 години

и да цъкате минуси госпида гърбави, нещата са вече като гноясал цирей. Не се трае. Има ли по нещо лошо да не сме първи. Смъртност, бедност, демографски срив. Днес се оказа че и по темп на ваксиниране. С тоя темп скед 10 години ще има 70% ваксинирани.А що народ ще измре докато чака ред, геноцид гербав

fallback