Снимка: МЗ

Здравният министър Костадин Ангелов и просветният Красимир Вълчев обсъдиха предстоящата ваксинационна кампания сред работещите в образователната сфера у нас.

Още по темата
21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана, стана ясно по време на срещата, на която присъстваха и членове на Националния оперативен щаб.

Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения, отчетоха двамата министри.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase