Снимка: БГНЕС

В Трън обявиха бедствено положение, реките около София наводниха крайни квартали. Критична е обстановката на много места в Западна България. Обявиха частично бедствено положение и в Пернишко - за селата Батановци, Ярджиловци и Черна гора.

На място в Ярджиловци пристигна лично и премиерът Бойко Борисов, за да проследи как се укрепват бреговете.

"Това, което трябва бързо да се направи с кметовете, направете списъци. Пазете хората да са живи и здрави, щетите ще ги покрием. Положението е тежко, затова има Фонд за бедствия и аварии. Когато няма жертви и навреме кметовете евакуират хората, материалните щети ще ги покрием.

Радостното на тази ситуация е, че язовирите се пълнят. Това е добре и за посевите и в същото време за напояване и питейни нужди след това. Все пак е зима, да се радваме, че има и валежи", коментира премиерът пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

214

Васил Тодоров

преди 2 месеца

Пак пропуснахме времето за почистване на коритата на реките и укрепване на дигите от много разходки по магистралите. Сега ще покрием щетите.

213

1

преди 2 месеца

Проверката с хвърчилото ли беше,или с джипката,а Рилския път,кога ще го откриеш пак,че мрежата пак се е съдрала.

212

Анонимен

преди 2 месеца

Преди години Ръжди Мултаков се моташе из безмитния магазин на Кулата и нарочно се обзаложих с приятел какво ще си купи. Излезе с бутилки уиски и спечелих баса....Наздраве Ръжди....