Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Отчитаме положителни данни като резултат от въведените мерки. На седмична база броят на излекуваните е два пъти по-голям от този на заразените. Като цифри това са 10454 срещу 5170, съобщи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

България продължава да бъде на 24-о място по заболеваемост в ЕС и на 5-о на Балканите. По смъртност също запазваме трето си място в Европейския съюз.

Три области са със заболеваемост под 120 на 100 000 души. Това са Кърджали, Разград и Габрово.

Трите области с най-висока заболеваемост са Враца, Русе и Варна.

До момента у нас са ваксинирани 7900 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Неграмотност

преди 3 години

Цитат: Като цифри това са 10454 срещу 5170, съобщи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.#Това не са цифри и всеки грамотен човек го знае. Цифра или цифри използват тези, които не знаят за какво говорят. На практика, когато човек лъже, не му трябва да знае за какво говори, както е в случая. Броя на новозаразените намалява от две седмици преди мерките, а мерките забавиха спада и даже сега има задържане на едно ниво в последните десетина дни

24

Журналист в оставка

преди 3 години

Четеш какво става по света: от Япония, Южна Корея, Русия, пристигаш в Европа: Чехия, Германия, Австрия, Италия, Англия, отиваш в Америка: САЩ, Бразилия, Мексико! Пандемия... Връщаш се в България, слушаш политици и медици и се чуствуваш щастлив! Няма корона, няма болни, икономиката се развива с бясни темпове! Намираш се на друга планета, или в рая, Бойко е месия, земята е посипана с рози, из въздуха летят Калинки и *** ...

23

ВАСИЛЕЕЕЕ

преди 3 години

До ВасилКлоунът- министър на здравеопазването отново ръси тапите си клишета и се опитва да надмине дори Мутрата от Банкя по празнословие ?!--------------------------Остави сега човека и ми кажи - ти миличък ходил ли си на училище ?

fallback