Снимка: Facebook
fallback

Приятелите на починалия в планината диджей от Варна - Тодор Желязков, са в шок и още не могат да повярват, че той вече не е сред тях. Помнят го като човек, който обича да рискува и не се страхува от предизвикателствата.

Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion, е емблематична личност в музикалните среди във Варна. Той е един от основателите на групата Deep zone project. Макар и роден край морето, бил страстен планинар. Приятелите му казват, че обичал екстремните преживявания - често карал сноуборд и предприемал дълги и трудни походи в планините.

Oще по темата

"Планината Хемус прибра отново диджей Орфей - това можем да кажем за Тошко, защото той беше истински Орфей и докрай беше екстремен в нещата, които правеше с музиката, с любовта си към бързите скорости", спомня си Милен Минков пред БНТ.

"Той беше една постоянна емоция, идеалист по детски - нещо, от което изкуството и културата се нуждаят във всяка една епоха. Прекрасен човек беше!", каза Иван Чешмеджиев.

Седмица преди инцидента, Тодор Желязков споделил пред приятелите си, че заминава за хижа Тъжа в Стара планина, където ще посрещне новата година.

"Тъй като и аз съм бил на същото място в планината, разбира се в друг, летен сезон, преходът, който са предприели, наистина е, меко казано, сериозно екстремен - като дължина и като трасе, особено в зимни условия", допълни Иван Чешмеджиев.

Последният пост на Тодор в социалните мрежи е точно в 17.17 ч. на първи януари. Той публикува видео с красив изгрев, след като е покорил връх Ботев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Както обикновено...

преди 3 години

...след подобни трагедии опитите на някои да яхнат лайк-вълната зачестяват драстично. Само за протокола, визираният човек може да бъде Орфей само в ушите на стопроцентови музикални инвалиди. Не би било лоша идея "приятелите" лайколюбци да не спекулират с паметта на покойния. Нека почива в мир!

39

Тошо

преди 3 години

До АнонименСамолетите са нужни за други цели, а хеликоптерът за съвсем други.....нотой не предполага да си ходим където искаме и когато искаме, няма как до всеки да имахеликоптер.....светла му памет на момчето, жалко е, но ....какво да се прави, вече нищо не може!

38

Люк Скаймокър

преди 3 години

Винаги съм се питал как ли се чувства един DJ на работното си място...... нещо като "повелителя на друсаните"!Жалко за него, заминал си преди да осъзнае че професията трябва да е и полезна за обществото.

fallback