Снимка: Pixabay
fallback

Новата година започна с множество сигнали, които получихме в платформата на Helpbook.info. Стартираме с оплакване на изряден платец, който получил сметка за вода от преди две години. Ето какво ни пише той: "Държа да отбележа, че никога не съм пропуснал плащане. Но за съжаление не пазя квитанциите затолкова далечен период. Нямам представа как са установили, че тази сметка не е платена. Но самият факт, че го правят с две години закъснение е красноречив колко изрядно е счетоводството им. Убеден съм, че съм платил сметката. И смятам, че не е редно да я плащам отново. Опасявам се и че ако платя, може да получа още сметки с подобни стари дати“. Молбата е да се разгледа проблема и да се намери решение.

В друг сигнал от Плевен наш потребител се оплаква от изграждането на строеж в непосредствена близост до имота му, който противоречи на редица изисквания по закон. Потърпевшият е изброил и описал подробно извършените нарушения и моли за помощ и намеса Дирекция за национален и строителен надзор като уточнява, че е с множество заболявания и няма физическата възможност да се справи сам с възникналата ситуация.

Получихме оплакване от град Варна за ежедневно паркиране на коли в тревните площи и пред кооперацията, в която живее. Собствениците не си паркират колите пред гаража си, защото същия се използва често като незаконен автосервиз, за което е сигнализирано в район „Приморски“. „Лицето е заявявало нееднократно,че не го интересува и лично ми е казвал да си подавам жалби където си искам.Същият си използва незаконния автосервиз от близо 2 години“, се твърди в сигнала.

Завършваме днешния обзор с апел за асфалтиране на улица в село Бистрица, община Дупница. От изпратените снимки се вижда трагичното състояние на пътищата, което в 21-ви век е недопустимо.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Аз2

преди 3 години

До истина Аз също имах такъв случай с ВиК , като изряден платец получих някаква сметка за съмнително изравняване от преди 2 години и то точно след празниците .Всичко бе свързано със закона който е приет измервателните уреди като водомери да се сменят през 2 години задължително .Така хем плащаш за нов водомер ,хем такса за монтирането му / от специална частна фирма /и бонус някое друго изравняване което се начислява със съответното закъснение. .Това ми обясниха във ВиК.

14

Аз

преди 3 години

До морски3 години е давността за сметки

13

м дааа

преди 3 години

българинът пак се мъчи да мачка дребния бизнес ,на завистника му ниеден какво му пречи незаконния сервиз , ама го е яд че няма гараж и той да отвори един...

fallback