Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Посрещаме 2021 година изпълнени с надежда", заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски в специално обръщение във Facebook страницата на ВМА.

"Броени часове остават до началото на 2021 година. Посрещаме я с традиционната равносметка, обещания и планове, но и с надежда. Надежда, че всичко, което преживяхме през настоящата пандемична година, ще остане в миналото. А ехото от подвизите на българските медици ще отеква поколения напред. Колеги, вие сте героите на годината. Извоювахте го с вашата жертвоготовност и себеотрицание, вяра и професионализъм, с непоколебимия български дух и силна жажда да помагате - давайки надежда на обезнадеждения! Защото надеждата е умението да гледаме на бъдещето с вяра, дава кураж и мотивира, усилва нашата борбеност и оптимизъм заедно през новата година да си върнем „старото” – спокойствието, прегръдката и целувката с нашите деца и близки", казва още ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 3 години

Превъзбудил се е нещо Мутафчийски, да го отдадем на новогодишните наздравици. Лекари, които оставят ХОРА да УМИРАТ като КУЧЕТА по стълбите пред болниците, няма как бъдат определяни като "героите на годината". Разбира се, има и лекари, които са наистина герои. Но като цяло положението в нашите болници е ужасяващо. Затова сме и на първо място в света по смъртност.Така че - подобна патетика е просто... трагикомична.

36

Анонимен

преди 3 години

Мутафчийски: "Ехото от подвизите на българските медици ще отеква поколения напред"---Какво ти отеква, направо кънти! Първи света по обща смъртност, от години. Неизменно в първата тройка в Европа по смъртност от ковид. Неизменно в първата десятка в света по смътност от ковид. Най-много инфаркти и инсулти на глава от населението в света. Най-ниска продължителност на живота в Европа. и т.н.Подвизи нечувани! И на медиците,и на управниците ни.Мутафчийски явно е предОбрил с пърцуца по празниците

35

Мутафчийски

преди 3 години

Биха ли му Витаминчето?

fallback