Снимка: БГНЕС
fallback

Внимавайте с хвърлянето на пиратки по време на предстоящите празници. Травмите могат да бъдат ужасяващи - от увреждане на върховете на пръстите - до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани.

"Нивата на увреждане могат да бъдат различни. Те са функция на силата на взрива. Случва се да има ампутация на част или цяла ръка в някои случаи", обясни пред Нова тв хирургът доц. д-р Людмил Симеонов.

Той добави, че има пациенти, при които се налагат по 5-6 операции в рамките на година, докато се възстановят функциите на ръката.

"Всеки има различно обяснение за инцидентите. В повечето случаи става дума за невнимание и разсейване", добавя доц. Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Пиротехник

преди 3 години

В статията става въпрос за вниманието при използването на пиротехника а не дали да се употребява такава. Обикновено алкохол, лиготия и пиротехника водят до болница. Връзката на изпращането на новата година с гърмежи и светлини е древна традиция която някой от по- нежните днешни мъже и префърцунени лигли не я разбират. А колкото до животинките предлагам да спрем да шофираме автомобили защото виждам къде умират масово.

12

До 6

преди 3 години

Ниц бе, интеУект!Гаче на жълтите павета директно си раждан и не правиш разлика между изкарването на човека от селото и на селото от човека...

11

Анонимен

преди 3 години

Травмите са жертвоприношение за урожай и здраве през новата година.Голям пират - дебел комат.

fallback