Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Без ваксината срещу коронавируса ще бъдем в сегашното състояние още дълги години, предупреди имунологът и алерголог и бивш директор на НЦЗПБ акад. д-р Богдан Петрунов.

"Разбира се, че ще се ваксинирам. Аз съм се записал първи в списъка на НЦЗПБ и чакам да дойде съобщението на РЗИ, за да ми каже кога това ще се случи. Това е неотменно. Мисля, че всеки българин трябва много добре да разбере, че това е единственият начин да излезем от тази пандемия и да се спасим“, призна той пред Нова тв.

Oще по темата

"Категорично не чувствам страх от ваксината. Аз категорично вярвам в науката и медицината. Освен това съм и много добре запознат с тези препарати и процесът по произвеждането им. Аз съм се занимавал с ваксини над 50 години. Сигурен съм във възможността тези ваксини да ни спасят. Що се касае до безопасността – аз съм убеден, че няма от какво да се страхуваме. Ваксината може да даде някои реакции, но те дори не са странични реакции. Това се нарича реактогенност, което означава реакция на нашия организъм към ваксината. Заради нашата чувствителност телата ни
реагират по различен начин, но това не са странични реакции“, обясни специалистът.

Той добавя, че няма данни за вредно влияние на ваксините при проведеното проучване с над 45 хиляди души.

"Става дума за нова категория ваксини, които до този момент не са правени. С тях не се вкарва нищо живо в организма, а само една платформа, която е обучена да го разпознава. Не виждам абсолютно нищо опасно в това", каза още акад. Петрунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

трогнат до сълзи

преди 3 години

Така е ,другарю академик - без ваксините пЛандемията ще продължи дълго , а с васкините -ВЕЧНО !То това е и целта ?!

29

Щирлиц

преди 3 години

До За да не е дългоСтрашно ще намалеят нечии печалби.

28

д-р Ох Боли

преди 3 години

Разликата между науката и религията е, че науката се уповава само на научно обосновани доказателства.Акад. Петрунов да беше станал поп, щом толкова силно вярва, пък било то и в науката. Науката в момента крещи, че за ефективността и безопасността на тази ваксина НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА.

fallback