Снимка: БГНЕС
fallback

Истинските герои са пациентите. Ние сме просто едни лекари, които си изпълняваме дълга. Това споделиха пред БНТ младите лекари от КОВИД отделението на "Пирогов" д-р Йозлем Кобакова и д-р Мария Монева.

В трудните месеци, изпълнени с предизвикателства и неизвестност, те смятат, че са се справили добре.

"Бихме се ваксинирали и бихме ваксинирали нашите близки при първа възможност", категорични са лекарите.

Признават, че най-много искат да запомнят моментите, когато пациентите си тръгват оздравели и с благодарност.

"Изключително много вярвам на науката и тази ваксина ще ни позволи да живеем свободно. Надявам се всички да постъпят като нас и да се ваксинират", каза директорът на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов" проф. Асен Балтов минути след като той също бе ваксиниран.

"Независимо, че съм изкарал COVID, смятам че трябва да се нaправи и от преболедували, защото няма траен имунитет, антителата постепенно спадат", допълни той и каза, че се чувства така, както преди ваксината. Той ще остане 15 минути под наблюдение, каквито са изискванията на "Пфайзер", за да се проследи въздействието на ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Handel

преди 3 години

Така е - тормозиш ги, мачкаш ги, заразяваш ги, оставяш ги да *** по стълбите, а те като *** - все още са живи.

10

Анонимен

преди 3 години

Тия дето се съмняват в пандемия та и говорят глупости за конспирации са първите дето ще отидат в болница.И не за друго, маските били простотия. И после хоп - не мога да дишам

9

Боеко е ВЕЛИК!

преди 3 години

Борисов разпореди: И Мангъров ще се ваксинира публично!Няма да се ваксинирам, смисълът не е всички да се набоцкат, обясни доцентътВсички гласували да се похарчат 180 000 000 за ваксини да ги ваксинират пред камери.Като ще избиват народа и те да пукнат!Да не се извъртат,че имали имунитет!Каквото за всички и за тези фашисти същото.

fallback