Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В първите четири месеца на 2021 г. изтича валидността на 181 756 електронни винетки, отпуснати чрез Агенцията за социално подпомагане на хора с намалена работоспособност. Право на безплатна едногодишна е-винетка имат хора с над 50 на сто намалена работоспособност, както и семейства, които отглеждат деца с трайни увреждания, припомнят от АПИ.

Правото е за един автомобил с мощност на двигателя до 160 к.с.

Повече от половината безплатни винетки изтичат през януари 2021 г.- 119 814. Общо 227 725 са е-винетките, предоставени през 2020 г. на хора с увреждания. Те са за над 22 млн. лв. и са за сметка на бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проверка за срока на валидност на е-винетките, отпуснати чрез Агенцията за социално подпомагане, може да бъде направена на сайта на АПИ www.api.bg и на сайта www.bgtoll.bg. Директният линк за проверка е https://check.bgtoll.bg.

Препоръчително е заявленията за подновяването на безплатните винетки да бъдат подавани, когато наближи крайната дата на валидността им.

Хората, които имат право на безплатна винетка, трябва да подадат заявление в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес – лично, с писмо или по електронен път с електронен подпис. Социалните служби обработват документите в 7-дневен срок. Агенцията за социално подпомагане изпраща всекидневно обработените заявки на Агенция „Пътна инфраструктура“, която издава е-винетката в рамките на следващия работен ден.

При прехвърляне на собствеността на пътното превозно средство, смяна на регистрационните табели или бракуване на автомобила, например, безплатната е-винетка не следва автомобила. В този случай правоимащият трябва в срок до три работни дни да уведоми АПИ, за да може да получи нова безплатна винетка до изтичането на валидността на първата.

При затруднения и нужда от консултация желаещите да им бъде издадена безплатна е-винетка чрез Агенцията за социално подпомагане могат да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на Националното тол управление на тел.: 0700 10 876 или в писмен вид на e-mail: info@bgtoll.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Пак да обясня за Олаф.Пеевски и Бойко са казала. Ако пари влязат по държавните сметки отвън (примерно чрез лична сметка) Просто превеждате пари по банков път от Вашата банка по официалната сметка на Търговски регисрър или ТОЛ система. Да парите влизат в държавата. Обаче няма да получите нищо и няма да Ви ги върнат. ПРИЧИНАТА Е , ЧЕ ПЕЕВСКИ ИСКА ПАРИТЕ ДА ВЛИЗАТ ПРЕЗ КОМПРОМЕНТИРАНА С-***, ЗА ДА МОЖЕ ЧАСТ ОТ ТРАНЗАКЦИИТЕ ДА БЪДАТ ОТКЛОНЯВАНИ. ТАКА ПРЕЗ ТАЗИ СХЕМА БОЙКО БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ КРАДАТ

15

Анонимен

преди 3 години

По телевизията няма един журналист, който да направи едно разследване при условие, че се краде яко от Тол системата и търговския/имотен регистър. Превеждате пари от Вашата лична сметка от банка ОББ до държавната сметка в ТОЛ или Търговски Регистър. Познай какво се случва с парите? Влизат в държавата, но после нямаш нищо. Защо?ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ Е КАЗАЛ, ЧЕ ТРАНЗАКЦИИТЕ ТРЯБВА ДА МИНАВАТ ПРЕЗ ЕДНА СИСТЕМА, ДО КОЯТО ТЕ ИМАТ ПЪЛЕН ДОСТЪП И МОГАТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ДА ОТКЛОНЯВАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВНАТ

14

Пеевски краде

преди 3 години

Пеевски и Борисов прибират месечно чрез кражба от Тол системата милиони. Схемата е същата като в Търговския Регистър - зареждане на личен портфейл.В търговския/имотния регистър и в ТОЛ системата определени транзакции се разпределят към офшорна сметка, а не по-сметката на държавата.Олаф знаят за това. Дори направиха тест и видяха как се откраднаха пари. Знаете ли, че ако изпратиш банкова транзакция от ДСК по сметката на търговския регистър парите изчезват. Всички знаят това, дори ДСК.

fallback